Γνωρίστε μας

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε κάθε ασθενή που μας επισκέπτεται, σε ένα πλαίσιο σεβασμού και συνεργασίας.

Σκοπός μας είναι να γίνετε ανεξάρτητοι και να επιστρέψετε σύντομα στις καθημερινές σας δραστηριότητες με όλη σας την ενέργεια.

Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη ως φοιτήτριες Φυσικοθεραπείας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα πτυχιούχες πλέον, κάναμε πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», γεμάτες όνειρα και προσδοκίες για το επαγγελματικό μας μέλλον, που μόλις άρχιζε.


Εκεί εφαρμόσαμε τις φυσικοθεραπευτικές μας γνώσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς και εντρυφήσαμε στους τομείς της υδροθεραπείας και της κινησιοθεραπείας. Μαθαίνοντας συνάμα πολλά από τους συναδέλφους που πλαισίωναν το τμήμα.


Με το πέρας της πρακτικής οι επαγγελματικοί μας δρόμοι χωρίστηκαν προσωρινά, χωρίς όμως να χαθούν. Η φιλία και η κοινή μας οπτική για την φυσικοθεραπευτική προσέγγιση, ήταν οι λόγοι, που μας ένωσαν και πάλι λίγα χρόνια αργότερα, όντας πλέον πιο έμπειρες επαγγελματικά χάρη στη συνεχή εξάσκηση του αντικειμένου μας σε κέντρα αποκατάστασης και χώρους υγείας.


Η εμπειρία και η αγάπη μας για τη Φυσικοθεραπεία αλλά και τη βελτίωση της υγείας του ασθενή, μας οδήγησαν στο να δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο, το «παιδί μας», όπως το αποκαλούμε. Το Φυσικοθεραπευτήριο «Ενηλίκων και Παίδων», έγινε με περίσσιο μεράκι, φροντίδα και πολλή προσωπική δουλειά, προσφέροντας υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά, που πάσχουν από νευρολογικές και ορθοπεδικές παθήσεις.


13 χρόνια μετά παραμένουμε πάντα δίπλα στους ασθενείς μας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, αξιολογούμε τα προβλήματα των παθήσεων, αλλά και τις δυσκολίες που τους προκαλούν αυτές στην καθημερινότητα τους. Θέτουμε λοιπόν μαζί, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για μία πιο αποτελεσματική θεραπεία.


13 χρόνια μετά παραμένουμε μια ισχυρή ομάδα γιατί χαίρουμε της εκτίμησης και της αναγνώρισης των ασθενών μας, έχοντας δημιουργήσει ένα άρρηκτο δεσμό εμπιστοσύνης μαζί τους και όπως χαρακτηριστικά μας λένε έχουμε γίνει πλέον οι δικοί τους άνθρωποι. Κάτι που συμμεριζόμαστε απόλυτα και εμείς οι ίδιες.


Το όνειρο μας εκπληρώθηκε! Λειτουργούμε όπως ακριβώς είχαμε ονειρευτεί και θα συνεχίζουμε πάντα με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό να προσφέρουμε τις φυσικοθεραπευτικές μας υπηρεσίες με αγάπη και σεβασμό προς τους ασθενείς μας.

Επικοινωνία

2103413666

Θεσσαλονίκης 248 στον Ταύρο

(έναντι ηλ. Σταθμού Ταύρου).

xcv-panagiota.jpg.pagespeed.ic.XKz2DEUX9k

Τσεκούρα Παναγιώτα

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκπονώντας πτυχιακή εργασία με θέμα: «Βιομηχανική της άρθρωσης μετά από ολική αρθροπλαστική του ισχίου».

Έκανε πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο « Αττικόν » και εργάστηκε στο φυσικοθεραπευτήριο μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου των Αθηνών, ως προς την αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενών με ορθοπαιδικές, ρευματολογικές και αθλητιατρικές παθήσεις, καθώς και στη χρήση της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και κινησιοθεραπείας σε καρδιοχειρουργημένους ασθενείς.

Συνάμα εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αθηνών αλλά και σε ακαδημίες ποδοσφαίρου παίδων και εφήβων.

Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στον τομέα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» εκπονώντας ερευνητική εργασία με θέμα:
«Φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις για την πρόληψη των πτώσεων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση»

Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Έχει εξειδικευθεί στις μεθόδους Mulligan, Manual Therapy Kaltenborn – Evjenth και McKenzie και είναι διαπιστευμένη θεραπεύτρια του Προγράμματος Ασκήσεων Otago.

xpolitimi-skourli.jpg.pagespeed.ic.GQ9_-xiB3I

Σκουρλή Πολυτίμη

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκπονώντας πτυχιακή εργασία με θέμα: “Καρδιακή ανεπάρκεια ως συνέπεια της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας”.

Έκανε πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο <<Αττικόν>>. Εργάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο φυσικοθεραπείας ως προς την αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενών με ορθοπαιδικές, αθλητιατρικές και νευρολογικές παθήσεις. Στην συνέχεια εργάστηκε σε πολυδύναμο κέντρο αποκατάστασης παίδων, με αντικείμενο την αξιολόγηση και την κινησιοθεραπευτική αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές και μυοσκελετικές διαταραχές μέσω διαφόρων μεθόδων.

Επίσης εργάστηκε ως συνεργάτης σε κολυμβητήριο σε ατομικευμένες θεραπείες ασθενών με νευρολογικές παθήσεις μέσω ειδικών προγραμμάτων υδροθεραπείας.

Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε πανελλήνια και
διεθνή συνέδρια.

Έχει επιμορφωθεί σε μεθόδους αξιολόγησης και αποκατάστασης όπως η P.N.F, Ndt- Bobath, Dry Needling, Myofaszial Trigger Punkt Therapie, Mulligan και Μάλαξη με χρήση βεντούζας

Διαπιστευμένη θεραπεύτρια του προγράμματος
Otago.

xcv-kollosi.jpg.pagespeed.ic.SWWAArpKbI

Κολλώση Αικατερίνη

Απόφοιτη ιδιωτικού ΙΕΚ στον τομέα του Βοηθού Φυσικοθεραπευτή και κάτοχος της πιστοποίησης της ειδικότητας από τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στους παρακάτω τομείς:

  • Λεμφική παροχέτευση
  • Αθλητική μάλαξη
  • Σουηδική μάλαξη
  • Μάλαξη προσώπου και κεφαλής
  • Μάλαξη ποδοκνημικής και αποκατάστασης διαστρέμματος
  • Μάλαξη με βεντούζες
  • Αρωματοθεραπεία
  • Μάλαξης της αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας.
xnikos-stamoulis.jpg.pagespeed.ic.tdQeScu5f8

Σταμούλης Νικόλαος

Γυμναστής Αθλητών και Εγκύων

Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στις χιονοδρομίες.

Έχει λάβει την ειδικότητα της Χιονοδρομίας και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως δάσκαλος σκι σε ενήλικες και σε παιδιά. Επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών ετήσια σεμινάρια επιμόρφωσης Aerobic, Pilates, Aerial Pilates τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Επίσης είναι προπονητής Α΄ κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ιδιοκτήτης του Αθλητικού Συλλόγου Ιλισσού Καλλιθέας πραγματοποιεί προπονητικά προγράμματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε παιδιά και σε ενήλικες.

Επίσης είναι υπεύθυνος του τμήματος fitness του αθλητικού συλλόγου.

Επιπρόσθετα εργάζεται ως personal trainer σε αθλητές πολλών αθλημάτων καθώς και σε έγκυες.

Παράλληλα αρθρογραφεί για θέματα υγείας και άσκησης σε επιστημονικό περιοδικό .

x20200303_143720-1.jpg.pagespeed.ic.sOFYmhDUoJ

Μουστακαριάς Ιωάννης

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την πτυχιακή του εργασία «Αποκατάσταση της λειτουργίας του ισχίου έπειτα από ολική αρθροπλαστική». Στην συνέχεια εργάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο φυσικοθεραπείας στην Αθήνα και παράλληλα εργάστηκε σε ακαδημία ποδοσφαίρου στο τμήμα παίδων και εφήβων.

Έχει επιμορφωθεί στο Clinical Pilates , επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Kinesio Taping, αθλητικής μάλαξης καθώς και σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιακής αναζωογόνησης.

Συνεχίζει ωστόσο να επιμορφώνεται σπουδάζοντας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Αθλητική Ιατρική και Επιστήμη της Άσκησης” .

Παράλληλα αρθρογραφεί ως φυσικοθεραπευτής για τοπική εφημερίδα του τόπου του με ενημερωτικό χαρακτήρα.