Θεραπευτική Άσκηση

Στην εποχή μας η καθημερινότητα προάγει ένα καθιστικό τρόπο ζωής καθώς και τρόπους άσκησης που γίνονται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Οι παράγοντες αυτοί έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση πολλών μυοσκελετικών προβλήματών (οσφυαλγία, αυχενικό, τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμοί μυών) που πιθανόν να οδηγηθούν ακόμη και στον χρόνια προβλήματα.

Η θεραπευτική άσκηση είναι ο βασικότερος παράγοντας για την πρόληψη, και την διατήρησης της καλής σωματικής κατάστασης μετά από ένα μυοσκελετικό πρόβλημα.

Η θεραπευτική άσκηση είναι μια εξειδικευμένη τεχνική αποκατάστασης η οποία εφαρμόζεται είτε σαν πρόληψη είτε σαν θεραπεία μετά από την προσβολή κάποιας πάθησης όπως χειρουργικές επεμβάσεις, αποκατάσταση καταγμάτων καθώς και την αποθεραπεία από νευρολογικές διαταραχές.

Επιπρόσθετα η θεραπευτική άσκηση έχει μεγάλη εφαρμογή στις μέρες μας στην ενδυνάμωση ατόμων με χρόνιο πόνο λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων (οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, τενοντοπάθειες κλπ).

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται κατά την άσκηση είναι ποδήλατο, αλτήρες, λάστιχα, ασκήσεις ισορροπίας (Bosu, πλατφόρμες ισορροπίας) και ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας ( δίσκοι ιδιοδεκτικότητας, εμπόδια, τραμπολίνο).

Όλες οι ασκήσεις εκτελούνται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των έμπειρων φυσικοθεραπευτών οι οποίοι λόγω της βαθιάς γνώσης κινησιολογίας και ανατομίας καθώς και της συνεχιζόμενης εξειδίκευσής τους μπορούν να προσαρμόσουν και να επαναπροσδιορίσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα της άσκησης ανάλογα με το ιστορικό του κάθε ατόμου.

Οι βασικότεροι στόχοι είναι:

Η θεραπευτική άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί με τους παρακάτω τρόπους:

Επικοινωνία

2103413666

Θεσσαλονίκης 248 στον Ταύρο

(έναντι ηλ. Σταθμού Ταύρου).

Επικοινωνήστε μαζί μας